Мохамед е пророк и основател на исляма. По-голямата част от ранния

...
Мохамед е пророк и основател на исляма. По-голямата част от ранния
Коментари Харесай

Денят на Страшния съд няма да настъпи, докато не видите десет знамения: Животът и пророчествата на Мохамед

Мохамед е оракул и създател на исляма. По-голямата част от ранния му живот минава като търговец. На 40-годишна възраст той стартира да получава откровения от Аллах, които стават основа за Корана и основата на исляма. До 630 година той сплотява по-голямата част от Арабия под една вяра. 

Към 2015 година в света има над 1,8 милиарда мюсюлмани, които изповядват: „ Няма Бог с изключение на Аллах и Мохамед е неговият оракул. “

Prophet Muhammad saw said:
— STRIVING MUSLIM (@_strivingmuslim) Животът на Мохамед
Мохамед е роден към 570 година сл. Хр. в Мека (сега в Саудитска Арабия). Баща му умира преди да се роди и той е отгледан първо от дядо си, а по-късно от чичо си. Той принадлежал към оскъдно, само че уважавано семейство от племето Курайш. Семейството било активно в мекканската политика и търговия.

Традиционната история на Корана разказва по какъв начин една нощ през 610 година Мохамед медитирал в пещера на планината, когато бил посетен от ангела Джибрил, който му наредил да рецитира думи, за които той вярвал, че са думите на Бог. През останалата част от живота си Мохамед продължава да получава такива откровения. Думите му били запомнени и записани и образуват текста на Свещения Коран.

Вярвайки, че Бог го е избрал за собствен делегат, Мохамед стартира да проповядва това, което му е разкрил. Мюсюлманите имат вяра, че окончателното и цялостно признание на тяхната религия е направено посредством пророка Мохамед.

Още преди 1400 година Мохамед е предал на хората познание за края на света. Той е белязан от поредност събития, които ще се случват поредно едно след друго и ще доведат до края. " Признаците за края на света ще се случват един след различен като мъниста, разпръснати от огърлица " , споделя пророкът.

Едно от плашещите му предсказанията гласи: " Денят на Страшния съд няма да настъпи, до момента в който не видите 10 знамения пред него: димът, Антихристът, звярът, слънцето, изгряващо от запад, слизането на Исус, синът на Мария, идването на Гог и Магог и три земетресения (които ще раздрусат тази земя) едно от тях на запад, второто на изток и третото на Арабския полуостров. Последният от тези знаци е огънят, който ще се появи от Йемен и ще се събере хора или да ги принудите да отидат до мястото на възкресението им (което значи до действителното място, където ще настъпи Денят на Страшния съд). "

Последните времена са най-опасното време за живеене. Това е епохата, в която човечеството ще бъде подложено на най-големите тествания, споделя Мохамед. 
Основните признаци на последните времена
Тълкуването на събитията се вижда от комбинирането на всички разкази, че идването на Антихрист ще бъде първото от главните знамения; което ще алармира за измененията в земята и това, че изгревът на слънцето от запад ще бъде първият от главните знаци за измененията във висшия свят и това ще завърши до действителния ден на Страшния съд.

И може би идването на звяра ще бъде тъкмо в този ден, когато слънцето ще изгрее от запад. Защото изгревът на слънцето от запад ще алармира за затварянето на вратата на покаянието. Затова по-късно ще се появи звярът и ще направи разлика сред вярващия и невярващия. И това е идеалният извод за затваряне на вратата на покаянието.

Но първият от главните знаци, които ще алармират за началото на Деня на Страшния съд, ще бъде огънят, който събира хората дружно.


Знаците ще идват един след различен
Всички тези десет съществени знамения ще се появят едно след друго в границите на доста малко време, защото незабавно щом Антихриста дойде, както пророкът споделя, ни остават 40 дни: " Първият ден, който ще е като година, вторият ден, който ще е като месец, третият ден, който ще е като седмица, Бог ще слезе и ще убие Антихриста и останалите знаци ще последват един по-късно. "

Очевидно нямаме точна времева линия… Но значимото е, че когато пристигна едно от тези съществени знамения, първото ще бъде идването на Антихриста, а останалите ще последват доста бързо по-късно.

Векове наред хората са опитвали да поясняват пророчествата на Мохамед. Макар множеството прилики и съвпадения с действителността, няма изрично доказателство за тяхната правота. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР